ПОИСК

Пользовательский поиск

четверг, 29 ноября 2012 г.

ЯК ДИВИТИСЯ В ОЧІ



Перш за все потрібно з'ясувати — в чиї очі? Бо ж відо­мо, що очі бувають різні: очі начальника, очі підлеглого, очі товариша, очі незнайомого, очі коханої, очі дружини і, нарешті, очі тещі.
Бувають ще очі в котів, собак, лисиць, вовків, гадюк, ву­жів, мурах, мавп, крокодилів, ведмедів, зайців і свиней. Як дивитися в ці очі, ясно і без поради. Якщо перед вами свиня (дика) чи кобра, то, зрозуміло, найкраще в такі очі дивитися через сітку чи вікно клітки. Це ж стосується беге­мотів, пантер, шакалів, гієн і диких собак динго.
Що ж до людських очей, то їх теж можна розглядати, але уже через скельця окулярів — звичайних чи кольорових. У кого стопроцентний зір, той може дивитись і без допомоги діоптрій.
Але нас цікавить питання, як саме дивитися в очі? Чи на всіх однаково, чи, може, по-різному? Безперечно, по-різ­ному. Я гадаю, що ви без моєї поради розумієте: в очі Петра Семеновича, скажімо, не можна дивитись точнісінько так само, як в очі антилопи гну чи будь-якого представника з породи сумчатих.
Не можна заглядати з однаковою цікавістю в очі гюрзи й сусідки, що постійно зазирає в шпарку ваших дверей. Як­що в сусідчині очі треба дивитися з доброзичливістю, то гюрзу намагайтесь гіпнотизувати, хоч би як вона шипіла на вас.
По-різному дивляться в очі осла й навуходоносора. На осла ви повинні дивитися з любов'ю, на навуходоносора — із співчуттям.
Не однаковими очима (є такий вираз) ви дивитеся в очі своєї жінки і в очі жінки свого приятеля. Погляд у бік влас­ної дружини звичайний і трохи байдужий, а погляд у бік дружини друга нагадує погляд Нарциса.
Зовсім по-іншому ви зобов'язані дивитися в очі підлег­лого. їх слід вивчати. Вивчати поглядом кібця, який помі­тив біля нірки лисицю. Для цього бажано посадити підлег­лого в куток і там уже вивчати. Те ж саме можна пророб­ляти з власною дружиною, якщо вона не проробляє цього з вами.
Якщо гіпопотама, тигра, гібона, вепра, вовкодава ш можете розглядати в чорних, зелених, синіх, оранжевих окулярах, то цього, безперечно, не можна робити з Петром Семеновичем, дружиною та її мамою. Не доведи господи почепити чорні окуляри на ніс, зайти в кабінет Петра Се­меновича, глянути на нього згори вниз і при цьому випали­ти: «Ну, як ся маєш?» Чого коштуватиме вам ця фамільяр­ність, дізнаєтесь після експерименту. Не дозволяється очі Петра Семеновича вивчати й під кутом у тридцять, сорок і більше градусів.
Може трапитись, що ви одягли окуляри, то дивіться, щоб під час роботи ці окуляри не злізли вам на ніс, а ви глянули на Петра Семеновича поверх них, трішки нахилив­ши голову. Так можна дивитись тільки на зубробізона, та й то якщо він далеченько. І останнє. Перед коханою ви часто-густо опускаєте очі і з якихось, відомих тільки вам, причин червонієте і боїтесь зустрічатися з нею поглядом. Цього нізащо не робіть перед своїм шефом. Якщо побою­вання дивитись в очі ваша кохана розцінить, як вашу захоп­леність, то начальник розцінить цей погляд по-іншому: ано­німка, що прийшла на нього,— діло ваших рук.
Отож начальству дивіться завжди в очі тепло, ніжно, благально.

Комментариев нет:

Отправить комментарий